O klubu

Ženski rukomet se u Zaprešiću počeo igrati davne 1955. godine u sklopu Društva za tjelesni odgoj „Partizan Zaprešić“. Nakon samo par godina ženska rukometna ekipa odvojila se u zaseban Klub pod imenom ŽRK „Zaprešić“ koji Klub i danas koristi. Kroz godine postojanja Klub je u dva navrata mijenjao ime zbog ulaska u I. Hrvatsku rukometnu ligu i potrebe za generalnim sponzorom.

Pod imenom ŽRK Karbon Zaprešić, Klub je po prvi puta ušao u I. HRL pod vodstvom trenera Nenada Šoštarića, Nenada Plašića i Josipa Obrubića. Klub je te godine svojim dobrim plasmanom (4. mjesto na rang ljestvici) izborio plasman u Kup Kupova Europe i u I. HRL Klub se zadržao dvije sezone.

Pod imenom ŽRK Izgradnja Zaprešić Klub je drugi puta zaigrao u I. HRL (2009-2011). Treneri su tada bili Dario Zrnić, Mario Močilac i Antonija Jurković i u I. HRL se zadržao dvije sezone.

15.10.1997. Klub je zaveden kao Udruga građana pri Registru udruga Zagrebačke Županije i u tom statusu ostaje do danas.

U gotovo 60 godina dugoj tradiciji igranja rukometa kroz Klub su prošli brojni treneri. Neki od njih su: Vladimir Galer, Dragutin Martinko, Josip Obrubić, Ivan Poleščak, Nenad Šoštarić, Nenad Plašić, Miško Vuletić, Zoran Despenić, Dario Zrnić, Mario Močilac, Antonija Jurković.

U prošlosti Klub su vodili Predsjednici: Ante Brežanski, Vinko Morović, Zdenko Klapač, Ruža Katić.

2014. godine na mjesto predsjednice izabrana je Daniela Horvat, dopredsjednica je Tatjana Romek a tajnica Dunja Janton. Treneri u Klubu su Josip Obrubić, Lena Gojavić, Morana Katalinić i Dora Pećarić.

Sezonu 2014/2015 započinjemo novom postavom trenera: Josip Obrubić -Seniorke, Josip Kovačević i Lana Loparić – Mlađe dobne skupine, Djevojčice 2004 i mlađe – Lena Gojavić, u drugom dijelu natjecanja klubu su kao pojačanje došli Matija Salamun kao trener golmana i Hrvoje Marinčić kao pomoćni trener seniorske ekipe.

Sezona 2015/2016 započela je promjenom rukovodećih pozicija te je na mjesto Dopredsjednika Kluba došao Alan Schuster. Trenerska postava je također u pojačanom i izmjenjenom sastavu: Seniorke II HRL trenira Josip Kovačević uz pomoć Natali Lukić na poziciji trenerice golmana i Sandre Gračanin kao stručnog suradnika seniorske ekipe. Mlađekadetska ekipa 2000/01 natječe se u I. HMKRL i MŽL, a vode ju Josip Obrubić i Lena Gojavić uz koje je na poziciji trenera golmana Matija Salamun i Sandra Gračanin. Trenerica Mlađe kadetske ekipe 2002/03 je Lana Loparić i Ana Misir Brnada kao trnerica golmana.

Sezona 2016/2017 započeli su treneri po ekipama: Seniorke II HRL trener Sandra Gračanin i trener golmana Natalija Lukić, kadetkinje igraju I HKRL i MŽL a vodi ih trener Josip Obrubić, ML.kadetkinje igraju MŽL i vodi ih trenerica Lena Gojavić, igračice mini lige trenira Lana Loparić. U upravi nije bilo nikakvih promjena. Klub je suorganizator prvog turnira rukometa na pijeskuodržanog  u sklopu Prvenstva Hrvatske u Zaprešiću, koji je ujedno uvršten i na EHF-ovu listu bodovnih turnira u sklopu European Beach toura. Na spomenutom prvenstvu naš se klub natjecao sa dvije ekipe u seniorskoj konkurenciji. Naša igračica Nika Horvat izabrana je već drugu godinu u sastav Ženske juniorske državne reprezentacije rukometa na pijesku s kojom se natjecala na Svijetskom prvenstvu U17 održanom na dalekom Mauricijusu. Reprezentacija je zauzela 9. mjesto.

Sezonu 2017/2018 započinju treneri po ekipama: Seniorke vodi trenerica Sandra Gračanin uz pomoč trenerice golmana Dubravke Bukovine i cure se natječu u II HRL Zapad, Kadetkinje vode trenerica Lene Gojavić i pomoćni trener Josipa Obrubića a natječu se u I. HKRL (županijske ligr u kadetskom godištu nije bilo zbog premalog broja prijavljenih ekipa), Ml.kadetkije vodi trenerica Dubravka Bukovina uz pomoćnog trenera Ivana Jugovića a natječu se u MŽL 2002 i mini liga 2007 godište. Na Izbornoj Skupštini 11.12.2017. Daniela Horvat jednoglasno je ponovo izabrana za predsjednicu Kluba, za dopredsjednicu je izabrana Ružica Babić, za tajnica kluba također u drugom mandatu izabrana je Dunja Janton dok su Antun Stare i Ivana Rončević izabrani kao dva člana I.O.

Na Izvanrednoj izbornoj Skupštini održanoj 23.07.2018.g. izabrana je nova uparava Kluba koju čine: Dean Vučić predsjednik, Daniela Horvat dopredsjednica, Zlatka Benček tajnica, Višnja Perković sportska direktorica te članovi I.O. Višnja Perković i Ivana Rončević

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *